Eesti ja Venemaa leppisid kokku kaitseatašeede lähetamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipp.
Vene lipp. Foto: AFP / Scanpix

Eesti ja Venemaa diplomaadid on saavutanud kokkuleppe saata pärast üheksakuulist pausi taas kaitseatašeed mõlemasse riiki.

Äsja saavutatud kokkuleppest kaitseatašeede riikilubamise kohta teatas esmaspäeval antud pressikonverentsil Vene suursaadik Aleksandr Petrov ning seda kinnitas hiljem ka Eesti välisministeerium.

«Eesti on esitanud Venemaale noodiga taotluse Eesti kaitseatašee lähetamiseks Moskvasse ja sellele on saadud positiivne vastus. Venemaa omakorda on küsinud Eesti aktsepti oma kaitseatašee lähetamiseks Tallinna ja saanud samuti positiivse vastuse. Protsess Eesti kaitseatašee lähetamiseks on käimas ja teavitame kui protseduurid on lõppenud,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Sandra Kamilova esmaspäeval BNSile.

Eesti saatis Venemaa kaitseatašee riigist välja tänavu märtsi lõpus vastuseks Salisbury keemiarünnakule, mille käigus Vene luureteenistused olid mürgitanud oma poolt vahetanud endise kolleegi Sergei Skripali ja tema tütre. Sarnaselt saatsid Vene diplomaate oma riigist välja enamik Euroopa Liidu ja NATO riike. Sellele vastas Venemaa Eesti kaitseatašee väljasaatmisega 30. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles