Andre Nõmm: miks pankur riskib uutes oludes vähem?

Andre Nõmm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Nõmm
Andre Nõmm Foto: Finantsinspektsioon

Üleilmastuva äri ja regulatsioonide kasvu tormistes tingimustes püüavad pangad riske maandada. Kuidas see mõjutab ettevõtlust ja kliente, analüüsib finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm.

Tsiteerides tuntud ütlust, et «laevadel on sadamas ohutu, kuid mitte selleks ei ole need tehtud», võiks just nii kohati iseloomustada aastatetagust pangandust. Harva seisid laevad dokkides järelevaatusel, oldi pigem täispurjes ja seilati vetes, kus laevakiil vähegi võimaldas. Rahvusvaheline keskkond panganduses on viimase kümne aastaga palju muutunud, seda nii väliste riskide kui ka regulatsioonide mõttes.

Mis puudutab rahapesu tõkestamist, siis kõrgendatud ootus finantssektorile kui rahapesu tõkestamises olulisele kaitsekihile on sellises intensiivsuses veel üsna hiline nähtus. Aeg-ajalt saavad seda muutust kogeda ka pankade kliendid, kes seda alati ei peakski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles