Lõunasöögist said kõhutõve vähemalt 20 kaitseliitlast (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söök. Illustratiivne foto.
Söök. Illustratiivne foto. Foto: Liis Treimann

Nädalavahetusel Kaitseliidu Tallinna malevas toimunud kursusel said paarkümmend kaitseliitlast kõhuvalu, oksendamise ja kõhulahtisuse.

«Üle 20 oli neid inimesi, kes tundsid paha enesetunnet,» kinnitas Kaitseliidu avalike suhete osakonna ülem major Tanel Rütman. «Natuke vägivaldne on seda mürgituseks nimetada, sest täpselt ei tea ju veel midagi. Aga ilmselt see toidust oli,» rääkis ta. «Arvatavasti oli see mingi lõunatoit, mis nad sõid. See ei olnud meie enda valmistatud, see oli toitlustusteenusena erafirmast sisse ostetud.»

Rütman kinnitas, et osa kaitseliitlastest läks ka arsti juurde, kuid haiglaravile keegi ei jäänud. «Täna peaksid inimesed olema juba rivis, suurema tervisehäda üle keegi ei ole kurtnud meie andmetel,» kinnitas ta. «Midagi tõsist kellegi tervisega ei ole, pigem selline ühekordne õnnetu juhus.»

Juhtunut uurib veterinaar- ja toiduamet koostöös terviseametiga.

Veterinaar- ja toiduameti pressiesindaja Elen Kurvits ütles, et info jõudis nendeni täna. «Me uurime seda ja ei oska veel kindlalt öelda, kas inimesi on rohkem, kui praeguseks on teada,» sõnas ta. Kurvits ütles veel, et ta ei oska praegu lubada, millal võiks esimesi tulemusi oodata.

Ka terviseameti pressiesindaja Simmo Saar ütles, et praegu ei saa midagi lisada, sest uurimine on alles käimas. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles