Reps: ministeeriumis tekkinud probleemidega tuleb tõsiselt tegeleda (3)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps (KE) vastas täna riigikogu infotunnis esitatud küsimustele. Muu hulgas tuli teemaks ka töömeeleolu ministeeriumis.

Reps kinnitas Vabaerakonna saadikust Krista Arule, et ümberkorraldused ministeeriumis pole mitte kuidagi mõjutanud ülikoolidega halduslepingute sõlmimist.

Haridusminister kinnitas, et ministeeriumis toimib normaalne töö. «Meie inimesed on kompetentsed. Jah, on tekkinud isiklikke suhtlemiseprobleeme ning nendega tuleb tõsiselt tegeleda,» kommenteeris Reps põgusalt kantsler Tea Varrakuga seotud probleeme.

Haridus- ja teadusministeeriumist on viimase aastaga lahkunud mitmed tippjuhtkonna liikmed, väidetavalt kantsler Tea Varraku juhtimisstiili pärast. Probleemi tunnistas ka haridusministeeriumist lahkunud asekantsler Madis Lepajõe, kelle sõnul on ministeeriumis väga tõsine juhtimisprobleem.

Varraku tõi ministeeriumisse keskerakondlasest haridus- ja teadusminister Mailis Reps, kes ütles toona, et uue kantsleri suur tugevus on tema pikaajaline juhtimiskogemus avalikus sektoris. Varrak oli neli aastat töötanud Tallinna Tehnikaülikooli prorektorina ja aastatel 2006–2011 rahandusministeeriumi kantslerina.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles