Peaminister Ratas Varrakust: sellist käitumist ei saa aktsepteerida (13)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Peaminister Jüri Ratas sõnas Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», kuidas ta kindlasti ei tolereeri ega õigusta Varraku halba käitumismustrit.

«Sellist käitumist ei saa aktsepteerida ja minister peab siin võtma ministeeriumi juhtimise, sealhulgas suhtluse, kuidas kantsler suhtub allapoole või oma ametikaaslastesse, väga tõsiselt kontrolli alla,» sõnas peaminister.

Jüri Ratase sõnul on ta sel teemal ka juba haridus- ja teadusminister Mailis Repsiga rääkinud. Ratas lükkas ümber jutud, nagu Reps ei võtaks asja piisavalt tõsiselt ning tema sõnul lubas haridus- ja teadusminister kantsleriga lähiajal sel teemal rääkida.

«Kindlasti on haridus- ja teadusministeeriumi tabanud kriitika murettekitav ja oluline on see, et ministeerium saavutaks töörahu,» sõnas Jüri Ratas.

«Ma kindlasti kuidagi ei tolereeri, ei õigusta sellist halba käitumismustrit, rääkimata kellegi näppude kuhugi vahele jätmisest,» lisas peaminister.

Sisepinged haridusministeeriumis

Postimees kirjutas 17. detsembril, et jõulupreemiaid tänavu ükski ministeerium ei jaga. Siiski makstakse haridus- ja teadusministeeriumis (HTM) tulemuspalka ja lisatasu. Kõige suurema tulemuspalgaga hakkab silma HTMi kantsler Tea Varrak. Minister Mailis Reps määras talle 8200 eurot tulemusliku tegevuse eest, hoolimata sellest, et Varraku juhtimisstiili kritiseeritakse.

Rahvusringhääling kajastas, et HTMist on lahkunud suur osa tippjuhtkonnast just Varraku tõttu, kellele heideti ette kehva juhtimist ja emotsionaalseid otsuseid. Sama kinnitasid Tartu Postimehele kaks endist ministeeriumi töötajat, kes palusid kaitseks anonüümsust.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles