Kuressaare kliinikust saadud kõrvaloputuse arve šokeeris soomlasest patsienti (20)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulmiselund - kõrv.
Kuulmiselund - kõrv. Foto: Wikipedia.org

Kuressaares elavat soomlasest pensionäri šokeeris pärast kümme minutit kestnud kõrva puhtaks loputamise protseduuri Hanvari erakliinikus saadud 150-eurone arve, kirjutab Saarte Hääl.

«Minu jaoks on küsimus ainult hinnas,» rääkis Heikki Koverola. «Arvasin, et kuna ma ei soovinud mingit erilist diagnoosi või keerulist ravi, vaid lihtsalt ühe kõrva loputust, siis maksab see maksimaalselt 50 eurot.»

Koverola ei kurda Hanvari teeninduse ja ravi üle, sest on pakutuga alati rahule jäänud. Aga ta tahab üle maailma kõigile kuulutada, et kõrva puhtaks loputamine maksab Kuressaare linnas 150 eurot. 

«On tähtis, et inimesed teaksid seda, et kui juhtud Saaremaal haigeks jääma, siis millised hinnad sind ravimise eest ootavad,» lausus ta.

Heikki Koverola ei mõista oma sõnul, miks tegelikult lihtne kümme minutit kestnud protseduur on nii kallis, sest sellega saab ju hakkama ka tavaline medõde. Seepärast ei ole Hanvaris küsitud hind tema hinnangul kohane, sest kahel eelmisel korral on sarnane protseduur talle maksma läinud 35 ja 50 eurot.

Erakliiniku Hanvar omanik Hannes Haavel ütles, et eraettevõtja paneb ise oma hinnad paika ja Hanvar on erakliinik, millel on oma hinnakiri. Nii oli soomlase kõrvaloputuse hinnas 50 eurot visiiditasu ja 100 eurot protseduuri eest.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles