Riigiprokuratuur ei taotle Danske rahapesu kahtlusaluste vahistamist (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavly Perling.
Lavly Perling. Foto: Mihkel Maripuu

Riigiprokuratuur ei taotle praegu Danske panga rahapesujuhtumi kahtlusaluste vahistamist, ütles peaprokurör Lavly Perling.

Peaprokurör rääkis «Aktuaalse kaamera» stuudiointervjuus, et eilsest alates on toimunud avalikud menetlustoimingud nende kahtlusalustega, kes on vahetult olnud seotud klientidega, kelle ülesanne on olnud hoida ära rahapesu ja vajadusel sellest teada anda. Kahtlustatavate seas on ka divisjoni juht.

Perling märkis, et suure tõenäosusega kahtlustatavate ring suureneb. «Me peame oma ülesandeks seda, et välja selgitada võimalikult palju, mis Danske pangas toimus, miks toimus ja kelle poolt toime panduna toimus,» ütles Perling.

Saatejuhi küsimusele, kas riigiprokuratuur taotleb kahtlusaluste vahistamist, vastas Perling, et neid vahi alla ei võeta, sest selleks pole praegu seaduslikku alust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles