Riigikohus karistas mullu kolme kohtunikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuniku rõivad varnas.
Kohtuniku rõivad varnas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikohus karistas eelmisel aastal distsiplinaarkorras kolme kohtunikku, kellest üks sai trahvi ning teised kaks noomituse.

Distsiplinaarkolleegium määras 12 000-kroonise trahvi Harju maakohtu endisele kohtunikule Merike Allikmäele ning noomituse Viru maakohtu kohtunikule Loretta Pikmale ja Tartu maakohtu kohtunikule Peet Teidearule.

Distsiplinaarkolleegium pani Allikmäele süüks ühes kriminaalasjas mitme erineva pealkirja ja põhiosaga kohtuotsuse tegemist.

Kohtunik Pikma sai distsiplinaarkolleegiumilt karistuse selle eest, et ta venitas ühe kaebuse kohta määruse tegemisega seitse kuud, mis oli kolleegiumi arvates selleks ebamõistlikult pikk aeg.

Kohtunik Teidearule määrati karistus ühe süüdimõistetu kaitseõiguse rikkumise eest.

BNS-i andmetel on kohtulahendi mittenõuetekohase vormistamise tõttu pahandusse sattunud veel üks kohtunik, kuid tema suhtes ei ole otsust veel tehtud.

2007. aastal sai ühes kohtuasjas otsuse tegemisega venitamise eest rahatrahvi üks kohtunik. 2006. aastal trahvis kolleegium kahte kohtunikku ning ühe kohtuniku distsiplinaarasi päädis õigeksmõistmisega.

Alates 2000. aastast on riigikohus teinud süüdimõistvaid distsiplinaarotsuseid 23 kohtunikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles