Heikki Haldre: eestlased peaksid oma ideid rohkem teistega jagama

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fits.me eestlasest asutaja Heikki Haldre.
Fits.me eestlasest asutaja Heikki Haldre. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Innovaator Heikki Haldre innustas tänasel TEDxTartu konverentsil kõiki eestlasi oma ideid rohkem välja rääkima.

«Eestis on häid ideid kohutavalt palju. Nendest tuleb kinni hakata ja nad suureks teha,» ütles Haldre.

Suurima takistusena näeb Haldre eestlaste tagasihoidlikkust. Kui mujal maailmas mõeldakse suurelt ja jagatakse ka esmapilgul veidrana näivaid mõtteid, siis eestlaste puhul on see harv. «Idee suurelt mõtlemine võtab aga sama palju energiat kui idee väikselt mõtlemine. See vajab aga teiste inimeste õhutust ja julgustust,» lisas ta täpsustuseks.

Haldre tutvustas enda poolt loodud fits.me tehnoloogilist lahendust 7 miljardi inimese kehade kujutamiseks, et muuta moemaailm efektiivsemaks. Tehes selle virtuaalse proovikabiiniga internetist rõivaste ostmise lihtsamaks, ootab ta, et iga neljas rõivapood pannakse tulevikus kinni.

Lahendusega tegeletakse Tartu Ülikoolis ning ettevõtmise potentsiaal on väga suur. Tema sõnul on Eesti väiksus analoogsete lahenduste väljatöötamiseks just heaks eeliseks – võrdlemisi lihtsalt on võimalik jõuda väga suure osani elanikkonnast. Antud teenust kasutavad juba mitmed mõjukad ettevõtted.

TEDxTartu on maailmakuulsa TED-konverentsisarja formaati järgides korraldatud kohalik üritus, kus jagavad oma olulisi saavutusi, kogemusi ja ideid silmapaistvad esinejad erinevatest eluvaldkondadest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles