Käosaar Varraku tagasiastumisest: ka juhi puhul kehtivad inimlikud reeglid (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Varrak.
Tea Varrak. Foto: Raul Mee / Raul Mee/Mollusk Meedia

Integratsiooni Sihtasutuse juhataja Irene Käosaar kirjutab sotsiaalmeedias Tea Varraku kantsleri kohalt tagasi astumist kommenteerides, et see oli märk juhtidele, et inimeste alandamine ei ole kunagi lubatud.

«Eilne päev oli emotsionaalselt keeruline, aga lõpplahendus ei ole vaid ühe ministeeriumi töörahu taastamine ja inimeste õiglustunde taaselustumine,» kirjutas kümme aastat haridusministeeriumis üldharidusosakonda juhtinud Käosaar Facebookis. 

«See oli palju enamat. See oli märk juhtidele, et inimeste alandamine ei ole kunagi lubatud ja et ka juhi puhul kehtivad inimlikud reeglid, muu hulgas see, et mida teed teistele, tuleb sulle tagasi, hiljem või varem,» jätkas ta.

«Ja veel... Loodan, et see andis ka töötajatele sõnumi, et kui ülemuse juhtimisstiil on täiesti tööd pärssiv ja inimlikkust mahasuruv, siis on võimalik selg sirgu ajada, silmavaade selgeks pühkida ja argumenteeritult ja intelligentselt vastu hakata,» seisab postituses. «Meil on veel ses osas arenguruumi, aga laias laastus olen Eesti üle uhke!»

Tartu Postimees kirjutas teisipäeval, et mitmed endised ministeeriumi ametnikud on kritiseerinud Varraku väidetavalt ebapädevat juhtimisstiil, mis sundis ministeeriumist lahkuma arutult palju töötajaid. Ka kolmapäevases lehes heitsid mõned HTMi endised töötajad kantslerile ette vassimist töökohtade üleviimisel Tartust Tallinnasse ning teisigi ootamatult ja häirivalt muutunud otsuseid. 

Eile õhtul edastas haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Tea Varrak ministeeriumi töötajatele kirja, milles teatas oma tagasiastumisest. Haridusminister Mailis Repsi sõnul oli Varrak tugeva surve all ning samm tagasi astuda oli tema hinnangul ainuõige. Repsi sõnul uut kandidaati kantsleri ametikohale pole veel leitud ning sellega tegeletakse tõenäoliselt uuel aastal. 

Valitsus vabastas Varraku ametist 20. detsembri istungil. Tema viimane tööpäev on 20. jaanuaril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles