Riigikohtunik Savisaare otsusest: me oleme professionaalid ja lähtusime ainult seadusest (16)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Edgar Savisaare kriminaalasja lõpetamise otsuse teinud üks kolmes riigikohtunikust Saale Laos ütles, et kuigi tegemist oli suure avalikkuse tähelepanu all oleva kaasusega, lähtusid kohtunikud ainult seadusest.

«See on küsimus professionaalsusest. Arusaadavalt on tegemist avalikkuses suure tähelepanu all oleva asjaga, aga kaalutlused, mida saab arvesse võtta, on üksnes õiguslikud ja me nendest ka lähtusime,» ütles Laos Postimehele.

Laos selgitas, et kuigi Tallinna ringkonnakohus tühistas Harju maakohtu otsuse Savisaare kriminaalmenetluse lõpetamise kohta, ei andnud kohus mingeid juhtnööre, mida maakohus oleks pidanud täiendavalt tegema.

«Otsustuskoht oli see, kas lisaks kahe ekspertiisi määramisele, istungite korduvale edasilükkamisele ja  ekspertide küsitlemisele on võimalik veel midagi teha. Riigikohtu vastus oli, et ei ole,» lausus riigikohtunik.

Laos lisas, et teiste sama süüasja raames kohtu all olevate inimeste suhtes ei ole mingit takistust kriminaalmenetluse jätkamiseks.

Tõenäoliselt kutsub Harju maakohus jaanuaris menetluse osapooled kokku ja otsustab, kuidas protsessiga edasi minna.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles