Võlglase kuldne põli: Avo Viiol pole ka tänavu kultuurkapitalile sentigi tagasi maksnud (19)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avo Viiol.
Avo Viiol. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti Kultuurkapitalilt üle 8,5 miljoni krooni riisunud Avo Viiol pole ka lõppeval aastal kultuurkapitalile sentigi tagasi maksnud.

Avo Viiol riisus aastatel 1999-2002 kultuurkapitali tegevjuhina ametiseisundit kuritarvitades 8 521 910 krooni (544 649 eurot). Viioli enda väitel mängis ta riisutud raha kasiinos maha. 2003. aasta jaanuaris karistas Tallinna linnakohus Viiolit suurriisumise ja ametialase võltsimise eest lihtmenetluse korras kahe aasta ja kaheksa kuulise vangistusega ning mõistis temalt välja üle 8,5 miljoni krooni. Viiol vabanes vanglast ennetähtaegselt 2004. aasta veebruaris.

Seoses Viioli ümber puhkenud skandaaliga oli tollane kultuuriminister Signe Kivi sunnitud tagasi astuma.

Kultuurkapitali kommunikatsioonijuht Katrin Seppel ütles Postimehele, et Avo Viiol on kultuurkapitalile tänaseks tagastanud kokku 5326 eurot, kuid viimane makse laekus temalt 2016. aastal. «Eelmisel ja sellel aastal ei ole temalt laekunud ühtegi eurot. Võla tagasinõudega tegeleb kohtutäitur,» ütles Seppel.

2021. aasta kevadel Avo Viioli kuriteo kahju hüvitamise kohustus aegub.

Teadaolevalt tegutseb Viiol praegu Virumaal ettevõtjana.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles