Tänane jõululaupäev toob ideaalse talveilma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumine Viitna mets.
Lumine Viitna mets. Foto: Igor Sokolov / PantherMedia / Scanpix

Ilmateade lubab, et tänane jõululaupäev tuleb miinuskraadidega, kuid väga käredat pakast oodata ei ole. Samuti sajab üle Eesti paiguti lund.

Täna on pilves selgimistega ilm ja mitmel pool sajab kerget lund. Puhub põhjakaare tuul 2-8, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Külma tuleb 1-6 miinuskraadi.

Peipsi järvel puhub põhjakaare tuul 2-7 m/s. Aeg-ajalt sajab lund. Nähtavus on mõõdukas või halb. Külma on 3-5 miinuskraadi. 

Kõikjal Eestis tuleb arvestada lumiste teeoludega.Hommikul on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel peamiselt lumised või soolalumesegused. Sõidujäljed on enamasti lumest puhtad ning soolamärjad. Paiguti sajab lund, tihedamalt vaid Pärnumaal, sajus on nähtavus piiratud, teatas maanteeamet. 

Ilmaprognoosi kohaselt hommikul mõnel pool lumesadu veel jätkub. Päeval jääb sajuhooge selgelt harvemaks, neid tuleb põhiliselt rannikul ja Lõuna-Eestis. Temperatuurid püsivad miinuspoolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles