Tallinna valveapteegid on ka jõulupühade ajal avatud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vikerlase valveapteek.
Vikerlase valveapteek. Foto: Südameapteek

Tallinna kaks valveapteeki on ööpäevaringselt avatud ka jõulupühade ajal.

Tallinna valveapteegid aadressil Tõnismägi 5 ja Vikerlase 19 on ka jõulupühade ajal avatud ööpäev läbi ning seitsmel päeval nädalas, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Tõnismäe apteegi juhataja Külli Tederi sõnul on viimastel nädalatel kasvanud viirushaigustesse nakatunute arv, mis arvestades saabuvaid pikki pühasid, tähendab ka tavapärasest suuremat vajadust külmetussümptomeid leevendavate ravimite järele.

«Kuna sel aastal on jõulud sattunud nii, et lisaks eelnevale nädalavahetusele saavad enamik inimesi puhata järjest viis päeva, peaks kindlasti veenduma, et vajalikud retseptid või retseptiravimite varud krooniliste haiguste vastu on jõulupühasid veetma minnes olemas,» ütles ta.

Perearstikeskused on jõulupühade ajal suletud, mistõttu saab tõsisemate tervisehädade puhul abi erakorralise meditsiini osakondadest, ent lihtsamate haigestumiste ja kergemate traumade vastu saab kindlasti abi valveapteekidest, mis avatud ööpäev läbi.

Valveapteekide varasemate aastate kogemus näitab, et pühade ajal ostetakse tavapärasest rohkem pohmelusevastaseid preparaate, valuvaigisteid, rasestumisvastaseid vahendeid ja antibiootikume.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles