Taavi Aas: ehk aastal 2020 võivad kõik Tallinna ühistranspordis tasuta sõita (4)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas Tallinna ühistranspordis
Taavi Aas Tallinna ühistranspordis Foto: Konstantin Sednev

Tallinna linnapea Taavi Aas ütles intervjuus Harju Elule, et kõigile Eesti elanikele tasuta sõidu võimaldamine pealinna ühistranspordis sõltub sellest, kas riik on nõus seda toetama.

«Oleme arutanud seda linnavalitsuse tasemel. Millal see juhtuda võib, on raske prognoosida. Sel lihtsal põhjusel, et Tallinn ei saa oma ühistranspordi korraldamisel riigilt mingit dotatsiooni. Tallinna liinivõrku hoitakse üleval Tallinna maksumaksja rahaga. Ülejäänud Eesti saab tasuta sõiduks rahastuse riigilt. See tähendab, et tallinlased panustaksid ka kogu ülejäänud inimeste veosse. See on ka põhjus, miks me pole pakkunud ülejäänud Eestile tasuta ühistransporti,» rääkis Aas Harju Elule. Oleme seda arutanud, et kõik sõltub sellest, kas riik ehk ülejäänud maksumaksjad on nõus panustama tasuta ühistransporti. Kui selline kokkulepe saavutatakse, siis see on tehtav. Rääkides ajagraafikust, siis see sõltub järgmisest valitsusest. Kõige varem võib tasuta transport kõigile Eestimaa elanikele tulla 2020, uuel eelarveaastal.

Täispikka intervjuud Taavi Aasaga loe Harju Elust.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles