Postimehe lugejad valisid Eesti kauneimaks ebatraditsioonilise välimusega jõulupuu (1)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärdla jõulupuu on tehtud puujuurtest, mis sümboolselt kutsuvad hiidlasi tagasi oma juurte juurde. Taiese autorid on Lääne-Virumaa kunstnikud Hando Kuntro ja Piret Smagar, loomises lõi kaasa Teet Suur.
Kärdla jõulupuu on tehtud puujuurtest, mis sümboolselt kutsuvad hiidlasi tagasi oma juurte juurde. Taiese autorid on Lääne-Virumaa kunstnikud Hando Kuntro ja Piret Smagar, loomises lõi kaasa Teet Suur. Foto: Kärolyn Kivistik/Hiiu Leht

Eile palusime Postimehe lugejatel hääletada Eesti kauneima jõulupuu poolt. Kuigi varasemalt on saanud Rakvere innovaatilised jõulupuud karmi kriitikat, siis tundub, et rahva hääl pooldab endiselt ebatraditsioonilise välimusega jõulupuid. Lugejad valisid kauneimaks mitte metsast toodud kuuse, vaid puujuurtest ehitatud Kärdla jõulupuu.

Jõulupuude poolt andsid oma hääle 5656 lugejat, kellest 949 hääletas Kärdla jõulupuu poolt. Valida sai 18 Eesti linna jõulupuu vahel.

Kärdla linn kirjeldab oma võidupuud selliselt:

«Kärdlat kaunistab tänavu omanäoline jõulupuu, mille oksteks on juured. Kärdla jõulupuu «Juured» sümboliseerib Hiiumaa perekonda, kelle juured ulatuvad kaugele, kuid on alguse saanud meie armsal Hiiumaal. Meie jaoks on oluline iga hiidlane ja me kutsume kõiki koju. Loodame, et pere ja sõpradega koos veedetud jõuluaeg annab inspiratsiooni kodusaarele naasmiseks. Üheskoos loome parima koha, kus elada ja kasvatada lapsi.»

Kärdla jõulupuu
Kärdla jõulupuu Foto: Argo Nurs
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles