Tallinna raeplatsi jõulupuul süüdati esimene advendiküünal

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, esimesel advendil süütasid Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Tallinna praost Jaan Tammsalu Raekoja platsi jõulupuul esimese advendiküünla.

Küünla süütamise tseremoonial soovis linnapea kõigile kaaslinlastele optimismi ja toimekust iseenda, oma lähedaste ja meie linna hüvanguks, vahendas Raepress.

«Advendiaeg on meile kõigile ootuse ja lootuse aeg. Järgimist vääriva kristliku traditsiooni järgi on advendiaeg ühtlasi määratud vaimseks enesepuhastuseks. On aeg järele mõelda iseenda tegude ja tegematajätmiste üle, teha kokkuvõtteid peatselt lõpule jõudvast aastast. Võime head meelt tunda, et meie kodulinn on mitmes vallas hästi edenenud, meie iive on positiivne, meie elanike arv on kasvanud, meie linna menukus on Euroopa kultuuripealinnaks oleku ajal kasvanud. Tublide ja tarmukate tallinlaste töötahe ja armastus meie linna vastu on tagatiseks, et Tallinnal läheb järjest paremini,» ütles linnapea.

Traditsioonilisel advendiküünla süütamise üritusel Raekoja platsil  laulsid Tallinna praostkonna Jaani, Kaarli, Püha Vaimu, Peeteli, Toomkoguduse, Nõmme Rahu, Viimsi ja Saksa koguduste koorid. Kõik soovijad said viia äsja süüdatud leegilt küünlatule ka oma koju jõulusoojust looma.

Peale esimese advendiküünla süütamist lülitati sisse kuuse valgustus, mis tänavu koosneb 80 LED lambiketist 9600 tulukesega ning 15 komplektist lumepallvalgustitest kokku 300 valguspunktiga. Kuuse latva kaunistab kolme valgusketiga ladvatäht.

Ajalooürikute andmetel panid Mustpeade vennaskonna liikmed  paastu ajal 1441 Raekoja platsile püsti puu, mille nad kaunistasid roosidega. Teadaolevalt peaks see olema Euroopa vanim märge jõulupuust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles