Kohtla-Järvel kukkus noormees vannitoas vingugaasi tõttu kokku

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasiküte.
Gaasiküte. Foto: Liis Treimann

24. detsembril kell 11.07 sai häirekeskus teate, et Kohtla-Järvel Mõisa tänava korterelamu korteri vannitoas on noormees tõenäoliselt vingugaasi mürgistuse tõttu maha kukkunud. 

Kuna vannitoas kasutati vee soojendamiseks gaasikütte katelt, kahtlustati kohe noormehel vingugaasi mürgistust. Vannitoas puudus vingugaasiandur.

Sündmuskohal mõõtsid päästjad kõrge vingugaasi sisalduse õhus. Meedikud andsid vingugaasi mürgistuse saanud noormehele esmaabi kohapeal. Päästjad soovitasid pöörduda gaasiseadme kontrollimiseks vastava firma poole. 

Päästjad kontrollisid ohutust ka kõrvalkorterites.

Vingugaas on lõhnatu, maitsetu, nähtamatu gaasiline aine, mis põhjustab sissehingamisel eluohtliku mürgituse. Vingugaasiandur tuvastab õhus sisalduva vingugaasi ja annab sellest aegsasti märku.

Alates 1. jaanuarist 2018 on vingugaasiandur kohustuslik paigaldada sellistesse eluruumidesse, kus on korstnaga ühendatud gaasiseade. Soovitatav on vingugaasianduri paigaldada lisaks gaasiseadmetega eluruumidele ka muudesse eluruumidesse, kus on küttekoldeid (näiteks pliidid, ahjud, kaminad vms), millest võib põlemise käigus eralduda vingugaasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles