Tallinna kirikuõpetaja külvas jõulujutlusel võõrahirmu (79)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Treiblut, kes hakkas keset rahulikku jõulumeeleolu inimestele rääkima musta habeme ja ettearvamatu käitumisega võõrastest,  selgitas Postimehele, et tema eesmärk oli jõuluteenistusel öelda, et ei soovi siia terroriste.
Toivo Treiblut, kes hakkas keset rahulikku jõulumeeleolu inimestele rääkima musta habeme ja ettearvamatu käitumisega võõrastest,  selgitas Postimehele, et tema eesmärk oli jõuluteenistusel öelda, et ei soovi siia terroriste. Foto: Konstantin Sednev

Jõululaupäeval, 24. detsembril oli Nõmme Rahu koguduses tavapärane jõuluaja jumalateenistus kuni hetkeni, mil koguduse abiõpetaja Toivo Treiblut hakkas keset rahulikku jõulumeeleolu inimestele kõhedust tekitavatest musta habeme ja ettearvamatu käitumisega võõrastest rääkima.

«Üks võõras võim on meile tuttav lähiminevikust. Kole küll öelda, aga see on päästnud meid olukorrast, milles Lääne-Euroopa täna on. Ka meie lastele on tunduvalt turvalisem sõbralik ja vana hea tuttav pika valge habemega Jõulutaat kui pika musta habeme ja vilavate silmadega võõras, kelle käitumine on ettearvamatu,» ütles Treiblut teenistusel, mis nii mõnegi Postimehega rääkinud kohalolija kulmu kortsutama pani.

Toivo Treiblut selgitas Postimehele, et tema eesmärk oli jõuluteenistusel öelda, et ei soovi siia terroriste. «Ütlesin seda seoses sellega, et Euroopas ollakse väga poliitkorrektsed ja on hakatud jõule nimetama talvepühadeks, et selliseid tegelasi mitte pahandada,» ütles ta. Küsimusele, kas kirikuõpetaja peab siis kõiki musta habeme ja vilavate silmadega inimesi terroristideks, vastas ta, et kõiki mitte.

Kommentaarid (79)
Copy
Tagasi üles