Riik kaupleb idapiiri rajamiseks omanikelt sadu hektareid maad juurde (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti idapiir: tara Eesti-Vene kontrolljoonel.
Eesti idapiir: tara Eesti-Vene kontrolljoonel. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Lõppeva aasta algul selgus, et riik vajab Eesti ja Venemaa vahelise kontrolljoone väljaehitamiseks kümne meetri asemel neli korda laiemat maariba ja praegu käivadki läbirääkimised 126 maaomanikuga, kellelt küsitakse kokku juurde 239 hektarit maad.

Kokku peaks rajatava piiririba laius tulema 40 meetrit, kus 20 meetril on piirirajatised ning ülejäänud ala jääb kaitsevööndiks, kirjutas ERR.

«Algul läks too kümme meetrit, nüüd läheb kolmkümmend meetrit juurde, tõsi, võrreldes eelmise ringi maade võõrandamisega, pakutakse sedapuhku õiglasemat hinda,» rääkis maaomanik Taali Linnumets.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) integreeritud piirihalduse büroo juhi Egert Belitševi sõnul on keskmine turuhind seni olnud 0,7 eurot ruutmeetri eest. «Kui tõesti on inimesi, kes pole absoluutselt nõus kokkuleppele jõudma, siis sellistel juhtudel on olemas juriidilised võimalused maade sundvõõrandamiseks,» ütles PPA amentik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles