Hiiumaa vallavolinikud määrasid ise endale preemia (4)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha. Foto on illustratiivne.
Raha. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Hiiumaa vallavolinikud otsustasid jõulude eel ise endale preemiat määrata, kirjutab Hiiu Leht

Volikogu selle aasta viimasel istungil, 20. detsembril oli eelviimase, 21. päevakorrapunktina arutlusel preemia maksmine Hiiumaa vallavanemale ja volikogu esimehele. Välisreisil viibinud vallavanem Reili Rand istungil ei osalenud, kuid volikogu esimees Aivar Viidik lahkus arutelu ja hääletamise ajaks istungitesaalist, nagu korruptsioonivastases seaduses ette nähtud.

Istungi videosalvestusest on näha, kuidas volikogu opositsiooni liige Artur Valk lahkuvale volikogu esimehele järele hõikab, miks volikogu liikmetele preemiat ei või maksta: «Kas me ei olegi head tööd teinud?» Volikogu esimees vastas, et see on hea küsimus ja selgitas, et ettepanek volikogu esimehele ja vallavanemale 120 eurot preemiat maksta tuli eelarve- ja majanduskomisjonist.

Volikogu esimehe äraolekul juhtis istungit aseesimees Riho Rahuoja. Sel ajal kirjutas Artur Valk preemia eelnõule käsitsi muudatusettepaneku, mille sisuks «Maksta kõigile volikogu liikmetele heade tulemuste tõttu võrdsetel alustel ametiasutuste teenistujatega preemiat 120 eurot».

Istungil osalenud volikogu liige ütles Hiiu Lehele, et preemiapunkti arutelul läksid volikogu liikmed lausa ülemeelikuks, nii et Rahuojal oli tegu nende ohjeldamisega. Salvestisel on sel ajal katkestus ja näha on ainult järgnenud hääletus: häältega kaheksa poolt ja 11 erapooletut hääletatakse muudatusettepanek sisse ning häältega 12 poolt ja kuus erapooletut määravad volikogu liikmed muuhulgas preemia ka iseendale.

Volikogu esimees Aivar Viidik ütles, et temal on otsuse protsessi keeruline kommenteerida, kuna ta selle ettepaneku aruteluks volikogu saalist lahkus. «Volikogu võib küll otsustada igasugu asju, aga minu hinnangul on siin tegemist korruptiivse olukorraga, kus volikogu liikmed iseendale preemiat määravad,» ütles Viidik.

Loe lähemalt Hiiu Lehest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles