Ministeeriumite töötajad aastavahetuse eel kontorisse minema ei pea

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superministeerium.
Superministeerium. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

27.-28. ja 31. on ministeeriumites ametlikud tööpäevad, kuid kodust töötamine pole keelatud.

«Kaugtööd rakendatakse rahandusministeeriumis igapäevase töökorralduse osana, kusjuures inimestel on võimalik kasutada nii ministeeriumi kaugtöökeskusi kui kodus töötamise võimalust,» kommenteeris rahandusministeeriumi töökorraldust kommunikatsiooniosakonna juhataja Ivi Heldna. Heldna sõnul on seega neil päevil rahandusministeeriumis tavalised tööpäevad, mida kaugtöö mõttes kuidagi erandina ei käsitleta.

Ka välisministeeriumis ja  justiitsministeeriumis on kaugtöö võimalus lubatud ka muul ajal, juhul kui vahetu juhiga on kokkulepe olemas. Kultuuriministeeriumis on kodutöö tegemine lubatud üksnes vajadusel.

«Meil on kodukontor täiesti lubatud, küll aga selle arvestusega, et ka kontoris kohapeal peab keegi igast osakonnast olemas olema,» kommenteeris olukorda 27.–28. ja 31. detsembril majandusministeeriumis Laura Laaster.

«Kokkuleppel juhtidega on seda mõningatel juhtudel võimalik teha, kuid kindlasti on kõikides ministeeriumi struktuuriüksustes kõikidel nimetatud päevadel töötajad ka füüsiliselt kontoris kohal,» sõnas haridus- ja teadusministeeriumi esindaja Tarmu Kurm.

Nii maaeluministeeriumis, kaitseministeeriumis, sotsiaalministeeriumis kui keskkonnaministeeriumis on töötajatel aastavahetuse eel kokkuleppel vahetu juhiga lubatud töötada kodukontoris. «Kui töö iseloom ja tööülesanded seda võimaldavad. Töö peab olema tehtud ning töötaja kättesaadav telefoni, e-kirja ja Skype’i teel,» täpsustas keskkonnaministeeriumi personaliosakonna juhataja Elina Siimon.  

«Töötajatele on kaugtöö lubatud, kui tööülesandeid on võimalik täita distantsilt,» kommenteeris siseministeeriumi pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles