EV100 matkasari päädis populaarse jõulumatkaga

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juubeliaasta matkasari päädis jõulumatkaga.
Juubeliaasta matkasari päädis jõulumatkaga. Foto: Aron Urb / EV100

26. detsembri keskpäeval toimunud esimene üle-eestiline jõulumatk pani punkti kogu aasta väldanud EV100 juubelimatkade sarjale. Juubeliaastal toimus kokku enam kui 80 Eesti loodust ja selle mitmekülgsust tutvustavat tasuta matka.

„EV100 juubelimatkade sari viis tänavu kümned tuhanded inimesed Eesti looduse mitmekesisusest osa saama. Esimene üle-eestiline jõulumatk annabki veel hea võimaluse pärast jõululaus istumist koos pere või sõpradega ennast veidi Eesti looduses liigutada,“ ütles EV100 programmijuht Maarja-Liisa Soe.

Jõulumatkaga pandi ühtlasi ka punkt EV100 juubelimatkade sarjale.

Eesti Matkaliidu presidendi Ingrid Kuligina sõnul toimus üle-eestilise jõulumatka raames kokku enam kui 80 matka.

„Üle-eestilise jõulumatka vastu on olnud huvi nii suur, et lisasime mitmetesse Eesti piirkondadesse veel täiendavaid matku,“ rääkis ta.

EV100 jõulumatkad toimusid enamjaolt matkajuhi eestvedamisel kas jalgsi- või räätsadel. Huvilistel oli võimalik osaleda ka maasturitel, kanuudel ja elektriratastel.

Matkata sai nii Karula Rahvuspargis, Peipsi-äärsetes külades, Sinimägedes Ida-Virumaal, Jaagurannas Pärnumaal, Hiiumaa mägedes, Lehmja tammikus Harjumaal kui ka paljudes teistes Eesti paikades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles