Marju Lauristin: EKRE tõi Eestisse islamistliku poliitkultuuri (166)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalteadlane ja poliitik Marju Lauristin, juhib heaolu ja sidususe ekspertrühma.
Sotsiaalteadlane ja poliitik Marju Lauristin, juhib heaolu ja sidususe ekspertrühma. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatuse liige, emeriitprofessor Marju Lauristin ütles ajalehele Lääne Elu, et EKRE tõi tapmisähvarduste ja vägivalla heaks kiitmisega Eesti poliitikasse islamistliku kultuuri.

«Ma näen, et EKRE üritustele tulevad madala kultuuritasemega inimesed, jalgadega löömist ja vägivalda on Eesti poliitilises kultuuris alati välditud. Isegi siis, kui Interrinne tungis Toompeale, ei olnud ühtegi kokkupõrget, kuigi pinged olid sügavad ja viha oli suur, ka siis hoiti rusikad taskus,» ütles Lauristin Lääne Elule antud intervjuus.

«Eesti mehed seisid Toompeal toona käed selja taga, et ei oleks ühtegi kokkupõrget. Tarandi juhtum näitas, et käte ja jalgadega poliitikas asjade õiendamisele antakse roheline tuli. Lossiplatsile toodi tapmisähvardused. EKRE on toonud Eesti poliitilisse kultuuri islamistliku poliitika. Kividega reeturite tappa ähvardamine on islamistlik kultuur, meil ei ole sellist kommet kunagi olnud,» jätkas ta.

Loe edasi Lääne Elust.

Kommentaarid (166)
Copy
Tagasi üles