ERR.ee: Paide teeb ordulinnuse varemed korda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskaegse Paide ordulinnuse makett..
Keskaegse Paide ordulinnuse makett.. Foto: www.weissenstein.ee.

Järvamaa pealinna tuntuima huviväärsuse, Paide ordulinnuse varemed tehakse korda ja Vallimägi muudetakse teemapargiks.

Vallitorn ehitatakse ümber külastuskeskuseks, kus ajamasina abil korrus-korruse haaval ülespoole tõustes avaneb Eesti ajalugu alates viikingite ajast kuni tänapäevani välja, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Paide juhid loodavad muuta Vallimäe kohaks, kus saab teha rännaku kaugete aegade taha.

Lennukate ideede teostamist takistas rahapuudus, kuid möödunud aasta lõpul tuli Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt kinnitus 36 miljoni krooni eraldamisest, millele linn lisab omalt poolt kuus ja pool miljonit.

«Sellel kinnistul on plaanis korda teha kõik, mis siin asub: alates sissepääsudest, trepid, invateed. Samuti ei ole siin praegu valgustust, korrastatakse kõnniteed, ehitatakse mänguväljak lastele, ja uue näo saab ka kõlakoda ja laululava ja saab ka juurdeehituse, mida saaks siis kasutada suurürituste siiatoomiseks,» rääkis Paide abilinnapea Kaido Ivask.

Praegu külastab Paide Vallitorni aastas umbes 7000 inimest, välisturiste on käinud vähe, sest nemad eelistavad torni tippu tõusta liftiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles