Fotod: salakütid jätsid mahalastud põdrapulli metsa surema (6)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

22. detsembril leidsid Ida-Virumaalt Kuremäe jahtkonna territooriumilt Estonia kaevanduse alalt kohalikud jahimehed salaküttide poolt mahalastud põdra.

Kuremäe Jahkonna esimees Raivo Keskla rääkis, et tegemist on üheharulise sarvega põdrapulliga. «Suhteliselt hästi oli lastud. Loom sai kaks tabamust: üks turjal, teine paremal käpal,» ütles Keskla. 

Keskla rääkis, et jahimehed poleks põtra märganudki, kuid kaugelt oli näha suurt rongaparve. «See tundus imelik, läksime juurde ja nägime, et rongad olid looma kintsu päris ära närinud juba,» ütles Keskla.

Kas tõesti lasti põdrapull maha vaid lõbu pärast? Keskla seda ei usu. «Me teame, et siin kandis salakütid tegutsevad, aga nad on alati looma ikka ära viinud,» ütles kohalik jahimees. 

Keskla rääkis, et salakütid on Kuremäe jahtkonnas suur probleem, kuid seekordne lugu tekitab neis segadust, sest looma juurde ei viinud ühtegi jälge. «Imelik jah, polnud näha, et keegi oleks üritanudki tema juurde minna. Ei tea, miks nad ei julgenud loomale järgi minna,» ütles Keskla.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles