Kõik pagulaskeskustesse suunatud kvoodipagulased on eluaseme leidnud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao pagulaskeskus.
Vao pagulaskeskus. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kokku 45 kvoodipagulast suunati Eestisse saabumise järel ajutiselt elama pagulaskeskustesse, praeguseks on kõik eluaseme otsijad endale elupaiga leidnud.

Sotsiaalkindlustusameti migratsiooniteenuse juht Kaisa Üprus-Tali ütles BNS-ile, et kokku 45 Euroopa Liidu rändekava alusel Eestisse saabunud inimest suunati Eestisse saabumise järel elama majutuskeskusesse. «Praeguseks on kõik eluaseme otsijad endale koha leidnud,» sõnas Üprus-Tali.

Üprus-Tali nentis, et kõige pikem aeg, mis kulus kvoodipagulaste perele korteri leidmisele, oli kaheksa kuud. Samas üksikutel juhtudel leiti elupaik mõne kuuga. Seega kulub kvoodipagulasele elupaiga leidmiseks keskmiselt 4-6 kuud. «Eluaseme otsimisega tegelevad inimesed ise, neid toetavad selles nii keskus kui ka tugiisikuteenuse pakkuja ja nagu ikka, eelistatakse suuremaid keskusi,» sõnas Üprus-Tali.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles