Määratlemata kodakondsusega inimeste arv vähenes mullu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna Prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Tartu teenindus.
Lõuna Prefektuuri kodakondsus- ja migratsioonibüroo Tartu teenindus. Foto: Margus Ansu

Möödunud aasta jooksul vähenes nii Eestis elavate määratlemata kodakondsusega inimeste kui ka Eestis elavate Venemaa kodanike arv.

Kui möödunud 2018. aasta 1. jaanuari seisuga elas Eestis 78 406 määratlemata kodakondsusega inimest, siis käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga elas Eestis 76 148 määratlemata kodakondsusega inimest, edastas siseministeeriumi pressiesindaja.

Seega vähenes aastaga määratlemata kodakondsusega Eesti elanike arv 2258 inimese võrra.

Möödunud 2018. aasta 1. jaanuari seisuga elas Eestis 89 733 Venemaa kodakondsusega inimest. Käesoleva aasta 1. jaanuari seisuga elas Eestis 88 785 Venemaa kodanikku. Seega vähenes Eestis elavate Venemaa kodakondsete arv 948 inimese võrra.

Samas Eestis elavate Ukraina kodanike arv kasvas möödunud aasta jooksul 988 inimese võrra. Kui möödunud aasta alguses elas Eestis 8783 Ukraina kodanikku, siis käesoleva aasta alguses elas Eestis 9771 Ukraina kodakondset.

Siseminister Katri Raik ütles neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et möödunud aasta jooksul sai Eesti kodakondsuse 731 inimest, neist ligi 500 olid määratlemata kodakondsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles