Nurmiko aiandi perepoeg: me ei saa inimeste pakutud abi vastu võtta (2)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nurmiko aiandi kasvuhoone pärast tulekahju
Nurmiko aiandi kasvuhoone pärast tulekahju Foto: Mihkel Maripuu

Nurmiko aiandi ühe omaniku Kristjan Ungersoni sõnul on väga paljud inimesed mahapõlenud ettevõttele abi pakkunud, kuid reaalsuses ei ole võimalik neil seda vastu võtta.

Nurmiko pere-ettevõtte põlengust on möödas neli emotsionaalset päeva. Veel eile hommikul ei teadnud Ungersonid, kas küttesüsteemi õnnestub taastada või külmub see nüüd puruks. Eile saadi õnneks siiski küttesüsteem tööle, kohapeal käis kindlustus ning täna tulevad läbi kärsanud automaatikat üle vaatama vastavad spetsialistid Soomest. 

Kristjan Ungerson
Kristjan Ungerson Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi enamik ettevõtte 22 töötajast on kaheks nädalaks sundpuhkusele saadetud, on Ungersonid ise Nurmikos kohal ja töötavad selle nimel, et põlengus alles jäänud osakonna funktsioneerimist taastada. 

«Kogu automaatika süsteem kärssas ju maha. Täna tulevad Soomest spetsialistid ja hakkavad seda taastama. Teeme praegu selliseid töid, et saaks väiksema kõrvalosa peal jätkata,» ütles ta.

Küsimusele, millal võiks Nurmikos töö jätkumine võimalikuks saada jäi ta aga veel vastuse võlgu. «Järk-järgult taastame, aga veel ei oska ajaliselt tõesti öelda,» ütles ta. 

Paljud heatahtlikud inimesed on Ungersonidega ühendust võtnud ning avaldanud soovi kuidagigi aidata. Kuna esiteks on aga ettevõte kindlustusega kaetud ning teiseks on tegemist tulekahjujärgselt variseda võiva objektiga, on Ungersonid abist keeldunud.

«Ma saan aru, et vanasti sada aastat tagasi oli nii, et inimesed tulid kokku, tehti hävinud talu korda ja aidati pere elule. Aga siin on praegu tegemist suure firma ja kindlustuse ja selliste protsessidega. Praegu on natuke teised ajad,» selgitas ta.

Tema arvates peaksid inimesed hoopis kollektiivselt aru saama, et alkohol ja lihtne paugutamine ei sobi kokku. Samamoodi nagu ka purjuspeaga autosõit. «See on selline vastutustundetu primitiivne käitumine,» sõnas Ungerson.

Ta lisas, et selle konkreetse raketi lasknud naabri peale ta viha ei pea, küll aga üldise vastutustundetuse peale ühiskonnas.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles