Ida-Virumaal kukkus 7-aastane tüdruk pankrannikult surnuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Virumaal hukkus pankrannikult alla kukkunud väike tüdruk.

Laupäeval, 5. jaanuari õhtul sai päästeamet teate, et Ida-Viru maakonnas Voka alevikus kukkus 7-aastane tüdruk pankrannikult alla. 

«Esimesena tuli kohale Sillamäe komando, päästjad läksid alla ning hakkasid kohe last elustama,» rääkis Ida päästekeskuse kommunikatsioonijuht Jevgenia Parv. «Kahjuks elustamine tulemusi ei andnud.» Parv lisas, et tüdruk oli koos kahe täiskasvanuga, kellest üks oli tema ema.

Sündmuskohale saabusid lisaks Sillamäe päästjatele ka Jõhvi päästekomando ja kiirabi.

Ida päästekeskuse vanemoperatiivkorrapidaja Ivo Laaniste rääkis Kanal 2 «Reporterile», et Jõhvi ja Sillamäe päästjad seisid silmitsi suhteliselt keerulise operatsiooniga. Raskeks muutsid olukorra Laaniste sõnul kõrgus ja ilmastikuolud. Päästjad pidid lapsele lähenema eemalt, laugema koha pealt. 

Voka kaardil:

Kõik juhtunu täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus. Alustatud kriminaalmenetlust juhib Viru Ringkonnaprokuratuur.

Viru Ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Jelena Filippova sõnul alustati uurimist karistusseadustiku paragrahvi 117 järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Kohapeale läinud fotograaf Ilja Smirnov rääkis, et õhtul kogunes sündmuspaika hulk noori, kes süütasid hukkunud tüdruku mälestuseks küünla.

Foto sündmuspaigalt
Foto sündmuspaigalt Foto: Ilja Smirnov

Mullu kaotas Pakri poolsaare pangal elu kaks inimest. 2018. aasta aprillis sõitis järsakust autoga alla 32-aastane mees, kelle surnukeha leiti järgmisel päeval. Vaid kuu hiljem, mullu mais hukkus samas kohas panga tipust autoga merre sõitnud 28-aastane mees, kelle surnukeha leiti sama päeva õhtul.

Copy
Tagasi üles