Narva kolledžil püsib vaevu hing sees (7)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva kolledži direktori kohusetäitja Mai-Liis Palginõmm.
Narva kolledži direktori kohusetäitja Mai-Liis Palginõmm. Foto: Ilja Smirnov/Põhjarannik

Tartu Ülikooli juhid tunnistavad, et ei suuda lisaraha saamata enam oma kolme kolledžit ülal pidada. «Narva kolledži sulgemine avaks Pandora laeka. Ja ma arvan, et seda ei taha keegi,» ütleb kolledži juht Mai-Liis Palginõmm.

Lõppenud aastal oli Ida-Virumaa keskus Narva tõenäoliselt nähtavam kui kunagi varem. Narva otsustas kandideerida Euroopa kultuuripealinnaks, tervitas Vaba Lava teatrikeskuse avamist ja võõrustas suve kõige popimal etendusel «Kremli ööbikud» külalisi kõikjalt Eestist. Eduka aasta krooniks kolis president Kersti Kaljulaid koos kantseleiga terveks kuuks Narva tööle.

Nüüd on kogu sellest kompotist saanud üks põhjuseid, miks Tartu Ülikool riigijuhtidelt lisaraha palub. «Tartu Ülikool tunnistab oma võimetust Narva kolledži pidamisega üksinda hakkama saada,» kirjutas rektor Toomas Asser hiljuti haridusminister Mailis Repsile.

Ülikool põhjendab raskusi tudengite arvu kokkukuivamisega. Ülikoolidele antavast tegevustoetusest üksi enam ei piisa, sest kolledž täidab Narvas ka omamoodi saatkonna rolli. Haridusministeerium ei vaidle vastu, vastupidi – ka ministeeriumi arusaamise järgi on kolledžil haridusliku rolli kõrval tähtis regionaalne roll.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles