Ebaseaduslikult rändelt tabatute arv on kahe aastaga kahekordistunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Vene piiripost.
Eesti ja Vene piiripost. Foto: Arved Breidaks

Politsei tabas mullu ebaseaduslikult rändelt üle tuhande välismaalase, kusjuures see arv on kahe aastaga kahekordistunud. 

Mullu jäid ebaseaduslikul rändel Eestisse vahele 1110 inimest, kellest 732 riiki sisenemine õnnestus politsei- ja piirivalveameti (PPA) töötajatel tõkestada juba piiripunktis, 45 tabati ebaseaduslikul piiriületusel ning 333 jäid vahele juba riiki sisenenuna. 

Tunamullu jäid illegaalsel rändel Eestisse ametnikele vahele 928 isikut, neist 414 piiripunktis, 35 ebaseaduslikul piiriületusel ning 479 riigisiseselt. 2016. aastal oli aga ebaseaduslikult rändelt tabatuid 527, mis tähendab, et kahe aastaga on nende arv kahekordistunud, selgub PPA äsja avaldatud statistikast. 

Piiripunktis riiki sisenemisel tuvastatud illegaalide hulgas annavad tooni ukrainlased, keda mullu ei lastud Eestisse 345. Järgnesid 72 Venemaa ja 56 Moldova kodanikku. Ebaseaduslikul piiriületusel on aga esirinnas Bangladeshi kodanikud, keda mullu tabati 16. Järgnesid Venemaa ja Egiptus seitsme kodanikuga. 

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et aja jooksul on ebaseaduslikult piiriületuselt tabatud inimeste lähteriigid muutunud. Ta tõi näiteks, et 5–7 aastat tagasi oli ebaseaduslike piiriületajate seas palju Vietnami ja Gruusia kodanikke, kuid praeguseks on nende arv väga väike. «Nad on leidnud teised teed ja teised võimalused liikuda Euroopasse,» sõnas Vaher.

Juba riiki sisenenuna tabasid ametnikud ebaseaduslikult rändelt 221 Ukraina kodanikku, järgnesid Venemaa ja Moldova vastavalt 34 ja 30 kodanikuga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles