Saksamaa võtab Maltalt vastu 60 migranti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid päästelaeval Malta ranniku lähedal.
Migrandid päästelaeval Malta ranniku lähedal. Foto: FEDERICO SCOPPA / AFP / SCANPIX

Saksamaa kavatseb uue kokkuleppe alusel võtta vastu 60 migranti, kes on juba Maltal või tuuakse sinna päästelaevadel, teatas Saksa valitsus täna. 

Saksa siseministri pressiesindaja Steve Alteri sõnul otsustasid Euroopa Liidu riigid jagada ära enamiku Malta sõjalaevade poolt päästetud 249 migrandist ning veel päästelaevadel olevad 49 migranti. 

«Tegemist on ad hoc otsusega praeguse olukorra suhtes,» ütles esindaja. Tema sõnul püüdleb Saksamaa jätkuvalt pikaajalise ja püsiva mehhanismi poole, ütles ta. 

Hetkel on kaheksa ELi riiki nõustunud Malta migrante vastu võtma, kuid kõnelused jätkuvad ka teiste liikmesriikidega, ütles Alter. 

Malta jõudis teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega kokkuleppele saare vetes kahe päästelaeva pardal viibiva 49 migrandi maaleminekus, ütles peaminister Joseph Muscat täna. Migrandid, kelle hulgas on mitu last, päästeti ohtlikul teekonnal Põhja-Aafrikast üle Vahemere Euroopasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles