Harku kinnipidamiskeskuse hoones hakatakse pakkuma sotsiaalabi (1)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harku kinnipidamiskeskuse hoone anti vallale üle.
Harku kinnipidamiskeskuse hoone anti vallale üle. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kolmapäeval andis siseministeerium Harku vallale ametlikult üle endise kinnipidamiskeskuse hoone. Kinnipeetavad varjupaigataotlejad ise on juba detsembris ümber kolitud Tallinna Vangla territooriumil asuvasse uude kinnipidamiskeskusesse.

Hoone tulevik saab Harku valla käsutuses olema varasemast helgem ning selles hakatakse peamiselt pakkuma sotsiaalabi.

Harku valla kommunikatsioonijuht Liina Rüütel kinnitas, et vallavanem Erik Sandla allkirjastas sel nädalal siseministeeriumiga notariaalse lepingu, mille järgselt sai vald enda omandusse Harku Vangla administratiivkorpuse kinnistu ehk endise kinnipidamiskeskuse.

«Vald planeerib kinnistut sotsiaalteenuste ja muu sotsiaalabi andmise korraldamiseks, eakate hoolekande ning puuetega isikutele teenuste osutamiseks,» selgitas Rüütel ning lisas, et täpne kontseptsioon on veel arutamisel.

«Usume, et lähiaastal asub hoone igapäevaselt töösse sotsiaalhoolekande seadusest tulenevad ülesannete täitmisel,» lisas ta.

Kuna hoone on heas korras, siis vähemalt esialgu vald hoonet ümber rekonstrueerida ei plaani. Sellegipoolest eemaldatakse hoonet ümbritsev kõrge okastraadiga ääristatud aed ning trellid akende ees, mida enam vaja ei lähe.

Kuna hoonest on kinnipeetavad nüüd lõplikult välja kolinud, sai Postimehe fotograaf kõiki ruume vabalt uudistada. Vaata, millistes tingimustes kinnipeetavad Harkus elasid ning kuidas näevad välja nende eluruumid uues kohas.

Koridorid

Meeste toad

Peretoad

Mänguala lastele

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles