Politsei algatas EKRE plakatite sodimise asjus väärteomenetluse (15)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Marko Saarm / Sakala

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) algatas väärteomenetluse Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) valimisplakatite sodimise asjas.

«Plakatite sodimise ja rikkumise puhul on tegemist väärteoga. Alustasime väärteomenetlust ning püüame välja selgitada, kes rikkumise toime pani, et ta siis vastutusele võtta,» ütles Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder reedel BNS-ile.

EKRE aseesimees Martin Helme teatas reedel sotsiaalmeedia vahendusel, et nende plakateid oli Tallinnas rikutud ning erakonna kandidaadid Ida-Virumaal olevat saanud tapmisähvarduse.

«Täpset (rikutud plakatite – toim.) arvu praegu tuvastatakse, Tallinna kesklinnas oli neid seitse. Meie pöördume politseisse, kuna takistatud on kampaania tegemist ja sõnavabadust, mis on selgelt Eestis keelatud ja karistatav. Reklaamifirma sai ka reaalset kahju, sest peab terve hulga plakateid välja vahetama ja mitmete stendide klaase puhastama, nemad teevad politseisse avalduse varalise kahju tekitamise kohta. Täpset summat öelda ei oska hetkel, jutt käib sadadest eurodest ilmselt,» ütles Helme Postimehele.

«Tapmisega ähvardamine, kui on alust karta selle täideviimist, on kuritegu ja sellest tasub kindlasti politseile teada anda. Kui politseile laekub selline kuriteoavaldus, vaatavad uurijad selle esimesel võimalusel läbi ja otsustavad koostöös prokuröriga, kas konkreetsel juhul on alust kriminaalmenetluse alustamiseks ning millised on edasised sammud,» ütles Põder.

Politsei ei täpsustanud, kas EKRE on juba tapmisähvarduse asjus nende poole pöördunud.  

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles