Ööpäev liikluses: kaheksa vigastatut ning üheksa roolijoodikut

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Papiniidu sillal põrkasid kokku kaks sõiduautot.
Pärnus Papiniidu sillal põrkasid kokku kaks sõiduautot. Foto: Kristo Niglas

Möödunud ööpäeval juhtus neli suuremat liiklusõnnetust, milles sai vigastada kaheksa inimest. Tabati üheksa alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti.

Reede hommikul kella 7.57 ajal juhtus liiklusõnnetus Pärnus Papiniidu tänaval, kus 23-aastane mees kaotas ebaõigelt valitud sõidukiiruse ja libeda tee tõttu sõiduauto BMW üle juhitavuse ning sõitis üle vastassuuna vastu silla metallist piiret ja vastu sõiduautot Renault Megane. Nii BMW juht kui ka Renault´ roolis olnud 52-aastane naine viidi Pärnu haiglasse.

Kella 9.02 ajal kaotas Harjumaal Tallinn-Rapla-Türi maantee 2. kilomeetril juhitavuse sõiduauto Lexus IS200 ning sõitis teelt välja vastu tänava valgustusposti. Auto roolis olnud 25-aastane naine viidi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Reedel kella 11.11 paiku juhtus liiklusõnnetus Pärnus Oja ja Niidu tänava ristmikul, kus 45-aastane mees eiras veoautoga MAN TGA liiklusmärki «peatu ja anna teed» ning sõitis ette peateel liikunud liinibussile Mercedes-Benz Evobus, mida juhtis 54-aastane mees. Sündmuskohalt toimetati veokijuht ja bussireisija, 75-aastane naine Pärnu Haiglasse. Hiljem pöördusid Pärnu Haiglasse bussireisijad, 39-aastane naine ja 16-aastane noormees.

Reede õhtul kella 17.22 ajal ületas 87-aastane naine Tallinnas Punasel tänaval teed selleks mitte ettenähtud kohas ning sai löögi sõiduautolt Toyota Proace, mida juhtis 53-aastane mees. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Täna varahommikul on teekatted põhi- ja suurematel tugimaanteedel valdavalt soolamärjad, soolaniisked või kaetud härmatisega. Maanteeamet hoiatab, et teed võivad paiguti olla ka jäised, teetemperatuurid on miinuspoolel ning teedel on libeduse oht. 

Ilmaprognoosi kohaselt on täna vahelduva pilvisusega ilm. Lääne-Eestis sajab kohati lund ja lörtsi. Õhutemperatuurid jäävad -3 ja +2 kraadi vahele ning teedel on kohati kiilasjää oht. 

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele liiklemisel talvistes teeoludes:

Hoia tavapärasemast suuremat pikivahet, see annab  ohuolukorrale reageerimiseks hädavajalikku lisaaega.

Politsei palub juhtidel varuda sihtpunkti jõudmiseks aega, vältida võimalusel möödasõite ning kindlasti hoida pikivahet.

Kiirus tuleb valida vastavalt teeoludele ning tuleb arvestada võimalusega, et teedel võib olla suuremaid oksi ja puid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles