Ilmus EV100 raamatusarja järjekordne kogumik „Eesti energeetika 100 aastat“

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatusarjas ilmub ühtekokku 43 teost.
Raamatusarjas ilmub ühtekokku 43 teost. Foto: Liis Reiman / EV100

11. jaanuaril esitleti EV100 raamatusarja kuuluvat teost „Eesti energeetika 100 aastat“. Autorid Toomas Vaimann ja Endel Risthein käsitlevad teoses Eesti energeetika arengut sajandi jooksul.

„Eesti energeetika arenguhüpet näitlikustab tootmisvõimsuse kasv. Kui meie riigi algusaastail mõõdeti jõujaamade elektrivõimsusi nende iseloomustamiseks kilovattides, siis praegu toimub see mega- ja gigavattides,“ ütles üks raamatu „Eesti energeetika 100 aastat“ autoritest Toomas Vaimann.

„Teos koondab teavet ka meie energeetika varasemate aegade kohta. Ajaloolised andmed on võetud Eesti energeetika, eriti aga elektrifitseerimise ajalugu käsitlevatest varem ilmunud raamatutest, aga ka autorite kogutud andmestikust,“ sõnas raamatu kaasautor Endel Risthein. „Loodetavasti annab see raamat piisava ülevaate nii Eesti energeetika arengust kui ka tulevikuväljavaadetest,“ lisas ta.

Riigikantselei EV100 korraldustoimkonna juhi Jaanus Rohumaa sõnul on energeetika valdkond, mis mõjutab otseselt meie riigi arengut ja annab energiat ka eesootavateks sajanditeks.

„Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul on kaks silmapaistvat valdkonna tegijat koondanud raamatukaante vahele ülevaate energeetika arengust ja mis tähtsamgi veel – annavad aimu ka sellest, mis suunas oleme teel,“ märkis Rohumaa.

Vaata esitlusel jäädvustatud fotogaleriid

Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 43 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Raamatusarja teemad on valinud Riigikantselei EV100 juhtrühm ja raamatusarja kolleegium koosseisus Mart Orav, Aleksei Lotman ja Peeter Saari.

Ülevaatesarja annab aastail 2018-2019 välja kirjastus Post Factum koostöös Riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga. Tutvu EV100 raamatusarjaga SIIN.

EV100 raamatusarja teosed tulevad müügile Apollo ja Rahva Raamatu kauplustes ning Eesti Meedia klienditeenindustes üle Eesti. Raamatud saab ettetellida SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles