Hendrik Agur lubab Tallinnasse 3000 õpilasega megagümnaasiumi (19)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agur lubab Tallinnasse megagümnaasiumi.
Agur lubab Tallinnasse megagümnaasiumi. Foto: Facebook

Gustav Adolfi Gümnaasiumi endine direktor Hendrik Agur andis Facebooki vahendusel teada, et Tallinnasse rajatakse uus kool, mille õpilaste arv saab olema üle 3000. 

«Olen alates 2019. aasta algusest kutsutud ja seatud haridus- ja teadusministeeriumis ametisse, et rajada Tallinnasse uued koolid/uue kooli - riigigümnaasiumid või ühe riigigümnaasiumi, mis paikneb linna erinevates linnaosades - kesklinnas, Mustamäel ja Põhja-Tallinnas. Milline täpsemalt saab olema uus kool või koolid, ei ole veel kokku lepitud ning selle kallal töö käibki. Teada on see, et uus kool haarab alates aastatest 2022 ja 2023 enda alla suure osa Tallinna gümnaasiumiharidusest ja jätab paljudele tänastele täistsüklikoolidele võimaluse keskenduda tugevale põhiharidusele,» kirjutas endine Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor Hendrik Agur Facebookis.

Agur jättis täpsustamata loodava kooli planeeritava õpilaste arvu, kuid ütles, et see saab olema üle 3000. «Uue kooli loomise aluseks on hea koostöö Tallinna linna, teiste koolide ja riigiasutustega. Samuti kogukonna kaasamine, ärksate ja pühendunud inimeste tiimi toomine ja hea nõu kuulamine. Kokkuvõttes ei ole ju tähtis, kellele kool kuulub, et kas koolipidajaks on linn või riik,» kirjutas Agur.

Aguri sõnul peab uuest koolist saama maailma parim. «Eesti rahva kestvuse põhiväärtusi kandev, kuid ka neid, mis annavad noorele kaasa tänapäeva maailma ees seisvate ülesannete mõtestamise-, lahendamise-, kohanemisvõime- ja suhtlusoskused. Innovatsioon, parim hariduspraktika ning kultuuriliselt küpseks ja heaks inimeseks saamine on lõimitud ühiseks noore inimese haridustee osaks, millest saab igapäevane norm. Allapoole seda latti seada ei tohi. Sellele keskendumegi,» kirjeldas Agur.

«Paralleelselt kooli rajamise planeerimise, mitmete läbirääkimiste ja kohtumistega olen võtnud jaanuari esimeste nädalate ülesandeks tutvuda kõikide Eesti riigigümnaasiumidega, mida on tänaseks kokku 17,» kirjutas endine GAGi direktor Facebookis.  

Aguri sõnul on tema eesmärgiks kuulata ära iga kooli lugu ning saada teada, kuidas on kulgenud kooli loomine või ümberkorraldamine, õppekava arendus ja igapäevane koolielu.

«Et õppida ja saada soovitusi ning häid mõtted uue kooli rajamisel. Annan jooksvalt ka ülevaadet oma ringreisist Eesti riigigümnaasiumides,» lisas ta.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles