Jõgeval tervitati soomusrongi kontserdi ja talvetralliga

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvetrall "Wabaduse teekonnal".
Talvetrall "Wabaduse teekonnal". Foto: Liis Reiman / EV100

12. jaanuaril tervitati Jõgeva raudteejaamas soomusrongi „Wabadus“ piduliku kontserdi ja sportlike talvemängudega, samuti avati kõigile huvilistele rongil olev rändnäitus. 2019. aastal on EV100 programm pühendatud Vabadussõja 100. aastapäevale.

Sündmusel esinesid Kaitseliidu Jõgeva maleva ja Torma puhkpilliorkester, segakoor Sõbrahing ning Jõgevamaa Gümnaasiumi ja Jõgeva Põhikooli õpilased Lianne Saage-Vahuri juhendamisel kavaga „Mälestused Vabadussõjast“.

Jõgewa militaarmuuseum eksponeeris soomusautot ning oma ajutist muuseumi. Jõgeva spordikeskuse Virtus eestvedamisel toimusid sportlikud talvemängud, samuti Jõgevale traditsiooniline jääpurikate kasvatamise võistlus.

VAATA Liis Reimani jäädvustatud pildigalerii leiab 

13. jaanuaril viibib soomusrong Kaareperes, rong ja näitus on avatud kell 11-18.

Soomusrong nr 7 „Wabadus“ valmis EV100 korraldustoimkonna, Sõjamuuseumi ja Operaili koostööna. Soomusrongi ja -auto liikumisse Wabaduse teekonnal annavad oma panuse Eesti Raudtee, Kaitseliit ja kohalikud omavalitsused. Vabadussõja ajalugu tutvustava näituse on koostanud Eesti Sõjamuuseum.

Vabadussõja 100. aastapäeva meenutamiseks toimub 2019. aastal sündmuste sari „Wabaduse teekond“. Lisaks rahvamatkadele toimuvad mitmed näidislahingud ja mälestustseremooniad. Samuti liigub mööda Eestit Soomusrong nr 7 „Wabadus“.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamise periood kestab kuni 2020. aasta 2. veebruarini, kui möödub 100 aastat Tartu rahulepingu sõlmimisest. 2019. aastal keskenduvad sündmused Eesti Vabadussõja 100. aastapäevale. Lähemalt saab kõigest lugeda SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles