Jäätmeseadust tahetakse vastu võtta vähem ambitsioonikal kujul

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Ben Curtis / AP

Riigikogu keskkonnakomisjon ja keskkonnaministeerium plaanivad enne valimisi vastu võtta väiksemal kujul jäätmeseadust, et täita 2020. aasta olmejäätmete taaskasutuseesmärki ning vältida selle mitte täitmisel suurt trahvi.

Jäätmeseadusele tehti üle 200 muudatusettepaneku ning tänaseks on kokkuleppele jõutud 130-s muudatuses ning kõige suuremat kõlapinda kannab praegusest suurem prügi sorteerimine, mis tähendab kodudele lähemaid konteinereid.  

Keskkonnaministeerium tunnistab ERR-I uudistepotaalis, et seaduse menetlemisega läheb kiireks ning on loobutud mitmest asjast.

«Meie jaoks on kindlasti üks kõige olulisemaid jäätmete ladestamise tasu tõus,» ütleb keskkonnaministeeriumi asekantsler Kaupo Heinma ja lisab, et prügi ladestamine on kasvanud üle kolme korra, kuid jäätmete põletamise ja ladestamise hind on paigal seisnud, «me peame muutma ladestamise kallimaks ja see motiveerib kõrgemat hinda ka jäätmete põletamiseks.»

«Kui me saame need muudatused siin riigikogus ära menetletud, siis on meil veel natuke aega täiendavate ettepanekutega välja tulla, enne kui aasta 2020 kätte jõuab- meil veel on aega, ärme ennast praegu veel hirmuta trahviga,» sõnas asekantsler Heinma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles