Siim Kallas paneb Viimsi vallavanema ameti maha (12)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Eero Vabamägi

Reformierakonna auesimees Siim Kallas teatas täna, et lahkub riigikogu valimiste tõttu Viimsi vallavanema ametist. Kallas sai vallajuht olla pisut rohkem kui aasta aega. 

Kallas kandideeris 2017. aasta kohalikel valimistel Viimsi valla volikokku, kogudes 1080 häält. 7. novembrist 2017 sai temast Viimsi vallavanem. Kallas tunnistas, et ametisse astus ta teadmisega, et riigikogu valimiste eel seisab ta valiku ees – kas kandideerida riigikokku või jätkata Viimsi vallavanemana.

«Olen oma valiku teinud. Lahkun vallavanema ametist ja pühendun tööle riigikogus. See tähendab ka, et pühendun täie jõuga valimiskampaaniale. See on õige nii eetilises kui ka praktilises mõttes. Ma ei saa istuda kahel toolil korraga. Pühenduda täie jõuga riigikogu valimistele ja teha samal ajal tõhusat tööd vallavalitsuses. Kahju on ära minna. Üsna palju olulist on tehtud, aga väga palju põnevaid ettevõtmisi on Viimsis ka ees,» põhjendas Kallas sotsiaalmeedias. 

Kallas kinnitas, et ta jätkab tööd volikogu liikmena. 

Siim Kallas kandideerib riigikokku Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita ringkonna Reformierakonna esinumbrina. Erakonna üleriigilises nimekirjas on ta ankrumees. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles