Pealinna tänavad on libedad: keskpäevaks oli ITK traumapunkti pöördunud tavapärasest kaks korda enam inimesi

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libedus toob palju kukkumisi.
Libedus toob palju kukkumisi. Foto: Peeter Langovits

Täna lõunaks oli libeduse tõttu Ida-Tallinna Keskhaigla EMO traumapunkti pöördunud poolsada inimest ehk kaks korda tavapärasest enam. Haiglaravile pidi jääma neli inimest.

«Kui täna päeval oli pöördumisi 50, siis jaanuari statistika kohaselt pöördus traumapunkti umbes 50 inimest ööpäevas,» ütles ITK kommunikatsioonispetsialist Marko Mägi.

Alates aasta algusest on EMO-s pandud lahaseid 93 inimesele, 46 korral juhul tuli panna jalg kipsi ja neljal korral õlavarre kipsi. Liigeseid pandi paika 40 korral. 54 inimese luumurrud olid nii tõsised, et nad pidid jääma haiglaravile.

«Soovitame hommikul kodust lahkudes hinnata tänavate olukorda ning enda jalanõusid – vältida võiks kõrgeid kontsi ja libeda tallaga jalanõusid. Hea võimalus oma teekonda ohutuks muuta on osta turvanaelikud, mis pannakse jalanõu alla ja on üks odavaim ja tõhusaim võimalus libedal tänaval jalgele jääda. Vanematel inimestel ei maksa peljata kätte võtta jääotsaga keppi,» märkis Mägi.

Ta soovitas mõelda oma tervisele, sest luumurrust paranemine võtab normaalselt aega kuus kuni kümme nädalat, tüsistuste korral kauemgi.

«EMOsse võiks pöörduda, kui pärast kukkumist on märgata verevalumit, turset või esineb väljakannatamatu valu. Kui valu on talutav, võib proovida koduste vahenditega hakkama saada - anda jäsemele rahu, asetada vigastatud piirkonnale külma ja toetav side,» selgitas Mägi.

Erinevalt Tallinnast pole Tartu Ülikooli Kliinikumi EMO-s täna patsientide arvu järsku kasvu täheldatud. «Traumapunkti pöördujate arv ei erine oluliselt tavapärasest,» ütles avalike suhete spetsialist Helen Kaju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles