Jaak Madison: Ruuben Kaalep tegutses ilma erakonna teadmise ja heakskiiduta (31)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruuben Kaalep ja Jaak Madison aastal 2014.
Ruuben Kaalep ja Jaak Madison aastal 2014. Foto: Erik Prozes / Postimees

EKRE aseesimees Jaak Madison ütles, et kuigi «Sinise äratuse» juht Ruuben Kaalep tegutses sotsiaalmeedia varikontosid kasutades ilma erakonna teadmise ja heakskiiduta, siis varikontode sulgemist erakond siiski ei nõua. 

Erakonna aseesimees Jaak Madison teatas, et erakond ei kiida heaks poliitilist debatti pidades varjunime taha maskeerumist heaks. Tema sõnul tegutses erakonna noorteorganisatsiooni Sinine Äratus juht Ruuben Kaalep erakonna teadmise ja heakskiiduta. 

«Varikontode kasutamine on internetis ja sotsiaalmeedias on levinud praktika, samuti on läbi ajaloo kasutatud oma loomingu esitlemisel varjunimesid. Aga poliitika peab olema aus, avalik ja läbipaistev. Erakonnana ei kiida me maski taha varjumist heaks. Eeldame, et meie erakonna poliitikud esinevad avalikkuses alati oma näo ja nimega. Ruuben Kaalepiga on räägitud, ta on lubanud edaspidi sõna võtta oma nime all,» ütles Madison.

Kuigi varikontode pidamine on Facebooki üldreeglitega vastuolus, ei nõua erakond liikmete varikontode sulgemist. «Me pole täpselt jõudnud arutada seda teemat veel, aga ma ei näe ühtegi põhjust, miks peaks nad kontod sulgema, kui inimesed postitavad kassi- ja lillepilte,» ütles Madison. 

Mart Helme õigustas üleeile sotsiaalmeedias trollimist sellega, et ka teised erakonnad peavad nende vastast «infooperatsiooni». Sama meelt oli ka Madison.

«Samuti kutsun üles trollimist lõpetama ka kõiki meie poliitilisi konkurente, kes ründavad oma libakontodelt EKRE-t ja meie liikmeid. Reeglid olgu kõigile ühesugused, sõltumata maailmavaatest,» lisas EKRE aseesimees. 

Postimees avalikustas üleeile, et sotsiaalmeedia kommentaariumides avaldavad arvamust kümned valenimega tegelased, kellest kahel õnnestus saada arvamuspinda isegi Eesti Päevalehes.

Selgus, et paljude varikontode taga on Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna noorteorganisatsiooni Sinine Äratus liikmed. Sinise Äratuse asutaja Ruuben Kaalep pöördus üleeile ise Postimehe toimetuse poole, et õigustada trollimist. 

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles