Kaitseuuringute keskusega liitus USA Euroopa-vägede endine juhataja (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine USA Euroopa vägede komandör erukindralleitnant Ben Hodges esinemas Varssavi julgeolekufoorumil.
Endine USA Euroopa vägede komandör erukindralleitnant Ben Hodges esinemas Varssavi julgeolekufoorumil. Foto: AP / Scanpix

Tallinnas tegutseva Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskusega (RKK) liitus koosseisuvälise teadurina endine USA Euroopa-vägede juhataja ja Euroopa Poliitika Analüüsi Keskuse (CEPA) strateegiline ekspert, erukindralleitnant Ben Hodges.

Hodges oli Euroopas paiknevate USA vägede juhataja aastatel 2014-2017. Lisaks mitmetele ametikohtadele Euroopas on ta teeninud Iraagis, Afganistanis ja Koreas. RKK-s pühendub Hodges NATO idatiiva sõjalise tugevdamise analüüsile, teatas RKK pressiesindaja.

«Ben Hodges on legend. Ta oli USA Euroopa maaväe juhataja meie kontinendi julgeolekule murrangulistel aastatel, kui Venemaa annekteeris Krimmi ja alustas siiani kestvat sõjategevust Ida-Ukrainas. Väsimatu pealehakkamisega Hodges aitas muuta NATO kohaololeku alliansi idaaladel retoorikast tegelikkuseks, pööras tähelepanu Suwalki koridorile ja vajadusele suurendada liitlasvägede liikumisvabadust Euroopas,» ütles RKK direktor Sven Sakkov.

Lisaks alustas RKK juures tegutsevas Eesti Välispoliitika Instituudis tööd tunnustatud Venemaa ja Ukraina ekspert James Sherr. 

Sherr on alates 1990. aastatest olnud lähedalt kursis lääneriikide valitsuste välis-, kaitse- ja julgeolekupoliitikaga Venemaa suunal ning ta on nõustanud Ukraina kaitse- ja julgeolekustruktuure. «Sherri tugevus on just selles, et ta on nii pikalt Venemaa ja Ukraina arengutesse süüvinud ning mõistab Venemaal toimuvaid allhoovusi,» märkis Sakkov.

Sherr jätkab lisaks Eesti Välispoliitika Instituudi vanemteaduri tööle tegevust mõttekojas Chatham House, Statecraft Instituudis ja Razumkovi Keskuses.

RKK on juhtiv riigikaitse, julgeoleku ja välispoliitika mõttekoda Balti piirkonnas. RKK teadustöö arendab strateegilist planeerimist NATO-s ja Euroopa Liidus ning on suunatud eelkõige Balti riikidele, Põhjamaadele ja Eesti liitlastele. Lisaks korraldab RKK Põhja-Balti piirkonna suurimat julgeolekule ja välispoliitikale pühendatud foorumit - Lennart Meri konverentsi, Eesti kõrgemaid riigikaitsekursusi ning Balti kaitsekonverentsi.

RKK-s töötavad nii alalised kui ka nüüdsest seitse koosseisuvälist teadurit erinevatest mainekatest mõttekodadest ja uurimiskeskustest Euroopas ja USA-s.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles