Macroni endine ihukaitsja võeti vahi alla (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macroni endine ihukaitsja ja turvaülem Alexandre Benalla.
Emmanuel Macroni endine ihukaitsja ja turvaülem Alexandre Benalla. Foto: THIBAULT CAMUS / AP / Scanpix

Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni endine ihukaitsja vahistati seoses diplomaatiliste passide väärkasutamisega.

Macroni ihukaitsja ja turvaülem Alexandre Benalla vallandati eelmise aasta juulis pärast meeleavaldaja peksmise filmimist. Eile vahistati mees süüdistatuna diplomaatiliste passide kasutamises ametist lahkumise järel.

Pariisi prokuratuuri sõnul kasutas Benalla presidendiadministratsioonis töötades saadud passe oma konsultanditöö jaoks Aafrikas, kus kohtus mitmete riigijuhtide ja kõrgete ametnikega.

Täna alustati Pariisi prokuratuuris Benalla osas kohtuasja seoses usalduse kuritarvitamise ja ametlike dokumentide autoriseerimata kasutamisega. Prokuröri korraldusega jäeti Benalla kohtuliku järelvalve alla.

Benalla eitas algselt passide kasutamist, kui tunnistas viimaks eelmisel nädalal teo üles. Kolmapäeval teavitas Macroni kabinetiülem Patrick Strzoda Prantsuse senatit, et Benalla oli reisinud kahte diplomaatilist passi kasutades Aafrikasse juba samal nädalal, kui ta 22. juulil vallandati.

Strzoda sõnul kasutas Benalla passe vähemalt 20 korral. Kabinetiülem lisas, et välistada ei saa ka võimalust, et Benalla oli dokumente võltsinud. Lisaks jätkas Macroni endine ihukaitsja oma teenistustelefoni kasutamist eelmise aasta oktoobrini.

Strzoda tunnistas, et passide puudumist oleks pidanud märkama palju varem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles