Pirita jões jäi kadunuks talisuplust teinud mees

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn aerofoto. Pirita jõgi. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Tallinn aerofoto. Pirita jõgi. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Täna õhtul kell 19.41 helistas Pirita jõe ääres aega veetnud seltskond häirekeskusesse ja teatas, et Hooldekodu teel on jäänud jões kadunuks 36-aastane mees. Paraku päästjate otsingud jää alt meest ei leidnud ning praeguseks on need ka lõpetatud.

«Õigeusklikud, kes tähistavad kirikupühi vana kalendri järgi, pühitsevad sel nädalavahetusel kolmekuningapäeva sukeldumisega jääauku, et end pühaks päevaks puhastada,» sõnas päästeameti pressiesindaja Indrek Hirs. 

Talisuplust tegi ka seltskond, kelle üks liige jää all kadunuks jäi. «Traditsioonid jäävad traditsioonideks, siiski ei ole selline tegevus turvaline pimedas ja kindlasti ei käi ujumise ega ka lihtsalt jääkülma vette kastmise juurde alkohol,» lausus pressiesindaja. 

Jääaluse vee temperatuur on paar kraadi üle nulli. Nii külmas vees peab tavaline täiskasvanud inimene vastu maksimaalselt 10 minutit, laps kaotab sellise temperatuuriga vees teadvuse veelgi varem.

Loodusliku veekogu jääl tasub olla ettevaatlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles