Poisina sündinud Susanna: ma olen töötu, sest olen transseksuaal (72)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Tallinnas toimunud naiste marsilt võttis teiste seas osa ka soovahetuse operatsiooni läbinud Susanna. 

«Ma näen seda diskrimineerimist igal pool. Kui tööandja saab teada, kes ma olen, siis ta ei hoia mind enam tööl. Leiab muid põhjuseid, miks mind lahti lasta,»  ütles sadade naistega koos marssinud Susanna.

Susanna tuli meeleavaldusele üksinda. «Minu keha, minu valik»  sõnumiga silti kandnud soovahetusoperatsiooni läbinud naine rääkis, et juba poisina valmistas talle eakaaslastega suhtlemine raskusi. «Ma käitusin ju tüdukuna. Nii, nagu ei ole poisile kohane,»  ütles ta.

Täna on Susanna töötu, sest tööandjad ei soovi teda tööle võtta. «Ma olen töötu, aga käed rüppes ei seisa. Teen kodus massaaži ja puidust nikerdusi,»  ütles ta. 

Kui tal oleks võimalik edastaad üks sõnum Eesti konservatiivsetele poliitikutele, siis mis see oleks? Vaata, ülalolevast videost.

240-eurone marss

Laupäeval Tallinnas toimunud esimene Naiste marss tõi korraldajate hinnangul tänavale umbes 600 inimest. Marsi korraldajad asutasid MTÜ Naiste Laine. Naiste marsi korralduseks kulutati 240 eurot, mis laekus eraisikute annetustest.

Eile kogunesid sajad naised ja ka mehed Tallinna vanalinna tänavatele, sest nad tundsid, et täna pole naistel meestega võrdseid võimalusi ja õiguseid.

«Tallinna Naiste marsi osalejate unistus on elada maailmas, kus naised on meestega võrdselt esindatud poliitikas, meedias, ärijuhtimises, akadeemias ja mujal; kus sugu ei määra töötasu, tööelu kvaliteeti või karjääriperspektiive ja erialavalikuid; mis on vaba naistevastasest vägivallast: seksuaalsest, füüsilisest, vaimsest ja virtuaalsest; kus kliimamuutuste peatamisse suhtutakse täie tõsidusega ja ollakse solidaarsed teiste inimeste ja rahvaste muredega,» teatasid korraldajad. 

Laupäeval toimusid naiste marsid kümnetes maailma linnades, Eesti lähiriikidest ka Stockholmis, Oslos ja Kopenhagenis. Tallinna marss oli ainus Ida-Euroopas toimunud naiste marss.

Vaata siit suurt videoreportaaži marsilt, kuhu tulnud noormehed katsid oma nägusid, sest vanemad ei lubanud sellest osa võtta. 

Kommentaarid (72)
Copy
Tagasi üles