Eelnõu: koolitunde võib enne kella 9 alustada vaid hoolekogu loal (13)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelnõu: koolitunde võib enne kella 9 alustada vaid hoolekogu loal.
Eelnõu: koolitunde võib enne kella 9 alustada vaid hoolekogu loal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaalministeeriumis viimast lihvi saav eelnõu näeb ette, et koolipäeva võib enne kella üheksat alustada ainult hoolekogu nõusolekul, kahes vahetuses õppimist tuleb üritada vältida ning söögivahetund pikeneb 30 minutile, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Kui senine määrus ütles, et koolipäev algab kell kaheksa või hiljem, siis koolipäeva reguleeriva määruse uuendamiseks koos käinud töörühmas oli tervise- ja tööminister Riina Sikkuti sõnul üsna suur üksmeel, et tunnid peaksid algama hiljem.

«Neil, kes on skeptilised üheksase alguse suhtes, on põhjused hästi praktilised: kuidas on transport korraldatud, lapsevanemate tööaja algus, huvitegevuse või ringide algus pärastlõunal,» loetles Sikkut. «Aga põhjus, miks need praktilised murekohad ei kaalu laste peale mõeldes üles hilisemat koolipäeva algust, on see, et jah, bussigraafikud võivad olla aastaid paigas olnud, aga tegelikult saab neid ümber teha.»

Sikkuti sõnul võiksid muudatused kehtima hakata 1. septembrist 2020.

Loe refereeritud täisteksti ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles