21. Kooli direktor tundide algusaja muutmisest: me lihtsalt ei saa sellist määrust täita (20)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalministeeriumis valmiv eelnõu näeb ette, et koolipäeva võib enne kella üheksat alustada ainult hoolekogu nõusolekul, kahes vahetuses õppimist tuleb proovida vältida ja söögivahetund peaks pikenema poolele tunnile. Tallinna 21. Kooli direktori Meelis Kondi sõnul kaugeneks uue määrusega aga olukord tegelikkusest veel rohkem.  

«Ega praegune määrus ei keela koolipäeva alustada kell 10, 11 või ka 12,» kommenteeris Tallinna 21. Kooli direktor Meelis Kond. «Mina näen sellises määrus populismi rohkem,» lisas direktor.

Kondi sõnul oleks igas teises Eesti koolis seda võimalik täita ja kindlasti on koolid seda ka teinud, kuid nende puhul pole see võimalik. Direktori sõnul ei ole nemad ise seda otsustanud, et koolis õpitakse kahes vahetuses. Kuna tegemist on Eesti ühe suurima kooliga, ei oleks võimalik ka söögivahetundide pikendamine, sest juba hetkel algavad söögivahetunnid 9:45 ning lõppevad õpilaste arvu tõttu alles kell kolm.

«Me lihtsalt ei saa sellist määrust täita,» sõnas Kond. Tema sõnul tuleks iga määruse vastu võtmisel vaadata kõigepealt, mis on reaalne olukord. «Mida vähem regulatsioone ja mida rohkem saab kool ise otsustada, seda parem,» sõnas 21. Kooli direktor, lisades, et ta ei näe selles määruses erilist praktilist väljundit.

Vaata videost lähemalt!

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles