Kohus mõistis oma lapsi löönud ja tutistanud naise tingimisi vangi (4)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivald. Pilt on illustreeriv.
Vägivald. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pärnu maakohus mõistis eilsel istungil süüdi 40-aastase naise, kes oli oma kahte last löönud ja tutistanud.

Prokuratuur heitis 40-aastasele naisele ette tema kahe lapse korduvat kehalist väärkohtlemist. Süüdistuse järgi on naine oma 14-aastast last aastate jooksul korduvalt löönud nii rusika, jala kui rihmaga, samuti on ta juustest sikutanud ning löönud oma 10-aastast last.

Kohus kinnitas eilsel istungil prokuratuuri ja naise vahel sõlmitud karistuskokkuleppe, millega mõisteti naine süüdi ning karistati aastase tingimisi vangistusega ühe aasta ja nelja kuu pikkuse katseajaga koos allumisega kriminaalhoolduse nõuetele. Tingimisi vangistuse ajast arvatakse maha kaks päeva, mil naine oli kahtlustatavana kinni peetud.

Lääne ringkonnaprokurör Eliisa Sommer ütles, et kriminaalhooldusega katseaja jooksul tuleb naisel läbida ka sotsiaalseid toimetulekuoskusi õpetav programm, mille valib tema kriminaalhooldaja. «Lisaks tegeleb perekonnaga aktiivselt edasi lastekaitse ja lastel hoitakse silma peal,» lisas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles